Поранешната стјуардеса, сега професионален преведувач 36 годишната Џе Ванг од Сиетл која повремено работела во Фондацијата Гејтс, наводно е причина за разводот на Бил и Мелинда Гејтс.

Според медиумите екс стјуардесата е во врска со основачот на Мајрософт. Ванг е причината поради која Мелинда побарала развод од својот сопруг милијардерот Бил Гејтс.

Кинескињата Џе Ванг, наречена Шели наводно успеала да го растури еден од најмоќните бракови во светот на 65 годишниот Бил и 56 годишната Мелинда, кои се во брак цели 27 години.