Ова е озборуваното чудо од рецепт: За само 7 дена ќе ги снема болките во кичмата, нозете, зглобовите

Здравствените експерти посочуваат дека големо влијание врз појавата на болки во грбот, нозете и зглобовите има несоодветно држење на телото, па првиот совет е да го поправите држењето, барем тоа не е тешко.

Следниот рецепт ќе ви помогне да ја ублажите болката и да ги зајакнете коските. Ако страдате од болка во грбот, болка во зглобовите, нозете и вратот, тогаш овој рецепт е идеален за вас.

Земете 150 g желатин кој може да се најде во секој апродавница. Во вечерните часови измешајте две лажици желатин (5 g), со една четвртина чаша ладна вода, и оставете ја во текот на ноќта во фрижидер. Желатин ќе се претвори во желе.

Во утринските часови, се пие измешна асо нешто што најмогу ви одговара(на пример, сок, јогурт, млеко или чај).

Желатинот помага при болки во зглобовите, болки во грбот, болки во зглобовите, нозете и вратот, и по една недела третман, ситуацијата ќе се подобри значително.

Третманот треба да трае еден месец, и по половина година да се повтори. Ова ќе се врати во природното "подмачкување" на зглобовите.

Зошто е желатинот е добар за зглобовите?

Желатин е производ од природно потекло. Се добива со процес на преработка на коски, ткиво и рскавица од стока. Пролинот и хидроксипролинот се моќни амино киселини кои се наоѓаат во желатинот, кој го стимулира растот и подобрување на структурата на сврзното ткиво, што е неопходно во третманот на зглобовите и коските.

Желатинот е на високо-квалитетен лек и обезбедува широк спектар на здравствени предности:

- Ги зајакнува зглобовите и срцето
- Го забрзува метаболизмот
- Ја подобрува менталната способност
- Го подобрува тен
- Дава еластичност, го зајакнува тетивите и лигаментите
- Спречува остеопороза и остеоартритис
- Ја подобрува кожата и косата

Поврзани

Најнови вести

Коментари