Кога станува збор за убавината жените се подготвени на разни жртви. Се разбира, болката која ја трпат за време на депилацијата е една од најголемите. Но за да не мора да поминувате низ таа агонија секој пат кога ги отстранувате влакненцата над усните, применете го овој рецепт.

Потребни состојки кои треба да ги измешате:

  • 2 лажици мед
  • лажица зобена каша
  • две лажици лимонов сок

Начин на употреба: Смесата нанесете ја над усните и оставете ја да делува 15 минути. Постапката повторувајте за 2-3 пати неделно и за еден месец ќе се ослободите од несаканите влакненца.