Ова е се што треба да знаете, доколку одлучите да заработите на овој начин!

TikTok е социјална мрежа која освен добра забава, дава и можност да заработите многу пари. Се покажа како многу профитабилен поради одличниот алгоритам, за што поткрепува и фактот што некои луѓе во странство можат да заработат и до 10.000 долари или 9.660 евра месечно.

Се повеќе можеме да видиме разни познати личности кои „држат во живо“, „натпревари“ на споменатата платформа, но што всушност значи тоа и како може да се заработи, како и дали е безбедно?

Во следниов текст ќе ви објасниме што ви е потребно за што побрзо да заработите пари на оваа популарна социјална мрежа.

ТИКТОК ВО ЖИВО

Првата и најважна работа за „одење во живо“ на TikTok е дека мора да имате минимум 1.000 следбеници и да имате над 16 години.

Кога ќе го достигнете бројот на следбеници и ќе кликнете на знакот плус за да снимате видео, ќе се појави ново копче LIVE.

Кликнете на него и почнувате да емитувате во живо.

НАТПРЕВАРИ НА ТИКТОК

Натпреварите или дуелите на TikTok се за малку „посилни“ корисници, кои имаат по неколку илјади следбеници на платформата. Целта на победата во дуелот е победникот да има повеќе гифови (подароци), кои подоцна ќе ги плати во долари.

За време на натпреварот учесниците ги охрабруваат сите што го следат дуелот да испратат што повеќе подароци за да победат, повторно со цел да заработат.

Исто така, за време на дуелот, многу TikTokers бараат сите што го следат LIVE да „чукаат“ што е можно повеќе, бидејќи на тоа допирање му се допаѓа видеото, а тоа станува вирално, за да можат што повеќе корисници да се приклучат и да го гледаат натпреварот. и затоа праќајте подароци (гифови).

КАКО ДА КУПИТЕ ГИФОВИ

Гифовите, или кредитите (токени), се купуваат со плаќање на одредена сума пари на TikTok, која потоа е видлива на платформата во кредити (токени), кои може да се користат како подароци во живи емисии или натпревари.

Гифовите имаат различни вредности, од два до сто долари.

КАКО СЕ УПЛАТИ ПАРИ ОД ТИКТОК:

Плаќањата одат преку апликацијата Paypal, а по ВО ЖИВО или натпревар, TikTok ја плаќа сумата што ја сакате, а дел оди во Tiktok во форма на даноци. Поточно, еден процент од парите ги чува ТикТок.