Кога мислите дека с сте виделе, секогаш нешто ќе ве изненади. Повеќето криминалци ограбуваат тајно, но некои не се плашат тоа да го направат во живо камери и тоа со пиштол.

Диего Ординола, е спортски новинар од Гвајакил во Еквадор, кој пред стадион коментираше за влијанието на пандемијата на корона вирусот врз фудбалот.

Додека им објаснуваше на гледачите зошто фудбалскиот шампионат нема да продолжи овие денови, човек со пиштол во рацете се приближи до Диего!

Му наред на него и на снимателот да му ги предадат мобилните телефони, а потоа побегна кон моторот каде го чекаше соучесникот.

„Не можеме да работиме ниту во мир. Ова се случи денес во 13 часот пред стадионот Монументал“, напиша репортер на Твитер на 12 февруари, покажувајќи што му се случило.