Со жени родени во овие два знака во хороскопскот, ќе мора да се потрудите да им допрете до срце.

Жените Девици и Овнови се вистинска неосвоива тврдина.

Тешки се за освојување. Уште потешки да ги задржите крај себе, дури и ако некој маж го омекне нивното срце.

За нив е потребно многу труд бидејќи ја сакаат својата независност, слобода, а особено се да биде по нивно.

ОВЕН
Секогаш сака да биде во право и ќе направи се да објасни зошто работите мора да бидат токму како  ќе каже.
Овие жени не влегуваат лесно и брзо во врска, а кога ќе се “одлучат“ за тоа – тешко е да се задржат бидејќи важно им е да бидат независни и свои, отколку да имаат љубов и внимание.
Не ја потиснуваат својата слобода, не бараат да бидете дел од “нивниот свет“, ако навистина сакате жената Овен да остане со вас.

ДЕВИЦА
Жена перфекционист ќе го забележи секој детаљ кај вас и на вас – и добар и лош. Не паѓа на подароци и гламур.
За нив важно е што работите, какви се вашите манири и на база на тоа ќе донесат одлука дали сте вреден за нејзиното внимание или не. Не поднесува лажливи и нестабилни луѓе.
Значи, покажете дека сте вистински маж, кој е способен да и го разубави денот, а можеби и цел живот, секако ако е таа и само таа одлучи така.