Оставање пред олтар, бегство на денот на венчавката и изневерување со кум или старосватица обично личат на сценарија од холивудски филмови, но, судејќи според приказните на тимот на Редит, тие се случуваат и во реалноста, па дури и според бизарноста, тие не заостануваат зад филмските верзии.

„Ако сте била на свадба која некој ја уништил, кажете ми што се случило“, беше барање од еден корисник на „Редит“, а следеле бројни одговори.

Ова се некои од нив.

1. „Мајка ми свиреше на оргуљи во црквата, па затоа присуствуваше на многу свадби. Една од нејзините приказни е за невестата која на прашањето дали го зема младоженецот за сопруг, извикала: „Не, можам! Не го сакам“ и истрчала од црквата. Живееме во мал град, па наскоро се дозна дека запознала некој друг и се за вљубила во него до уши”.

2. „Кога имав четири или пет години, ја фатив идната сопруга на чичко ми како се бакнува со старосватицата ноќта пред венчавката. Веројатно му го издрдорев тоа на татко ми, па наскоро сè излезе на виделина”.

3. „Чекајќи на олтарот, кумот објави дека младоженецот штотуку открил дека е хомосексуалец и дека свадбата се откажува. Сите се смееја и мислеа дека се шегува, но тој беше сериозен. Младата жена ги дозна вестите во автомобилот на патот кон црквата. Гостите мораа да чекаат да се договорат што да прават, па на крајот ги поделија салата и гостите на два дела и вечераа “.

4. „Младоженецот толку многу се опијани претходната вечер што не можеше да стигне до олтарот на денот на венчавката. Венчавката се одржа, но без него, и сите гости беа огорчени огорчени. Младоженецот се појави сепак на неколку секунди потполно несоодветно облечен. Се разведоа 6 месеци подоцна “.

5. „Работев во хотел. Младоженецот и кумата беа фатени како имаат секс на покривот на хотелот. Тие заминаа со лимузина, а невестата во венчаница плачеше неутешно со часови во холот на хотелот”.

7. „На свадбата младоженецот ја фати невестата во тоалетот со еден од гостите. Тој ѝ прости, но два месеци подоцна повторно ја фати со некое друго момче”.