По завршувањето на венчавката, парот се свртел да ја напушти судската зграда, но невестата се сопнала.

Според извештаите, младоженецот ја нарекол глупава затоа што паднала. Q8 News тврди дека жената многу се налутила и побарала судијата веднаш да им го раскине бракот. Судијата во Кувајт се согласил со неа и им одредил поништување само три минути откако тој првично ги венчал.

Тие ја напуштиле судската зграда како разведени маж и жена. Се верува дека тоа е најкраткиот брак во историјата на земјата. Приказната е широко споделена на интернет и многу луѓе веруваат дека таа ја направила вистинската работа. Едно лице напишало на Твитер: „Брак без почит пропаѓа од самиот почеток“.