Дури и ако не сакате математика, понекогаш не е лошо малку да ја тестирате способноста за сметање. Затоа и не зачудува тоа што ова видео преку ноќ стана вирално, а трикот во него покажува дека кој било број ако го помножите со 11, за кратко ќе добиете точен резултат.

Се разбира, без употреба на дигитрон. И нема мамење.

На пример, напишете 11 x 32, за да го добиете резултатот прво напишете ги бројките 3 и 2, па соберет ги, а добиениот број 5 напишете го меѓу 3 и 2 и така ќе го имате конечниот резултат : 352.

Не ви е јасно? Погледнете го видеото.

@silentmathFollow for more math hacks & free hw help! #silentmath #mathtutoring #freehelp #AerieREAL #GetCrocd #GoForTheHandful♬ original sound – Arlene Resendiz

 

Видеото е вистински хит, а има и доволно причини зошто е така.

@silentmathReply to @melovebanananananas NO CAP, THE 11’s TRICK WORKS WITH ALL NUMBERS #silentmath #mathhack

♬ Sixty Second Commercial 1 by Michael Reynolds – malcolm