Многумина мислат дека неуспех е да се работи како домар или да се живее со мама и тато на 40 години. Или, пак, со наполнети 45 да се биде без маж и деца… Но всушност неуспехот не изгледа така.

Дали всушност знаете што е неуспех?

1. Не живее онака како што сака.

2. Работи најпрестижна работа, но ја мрази.

3. Се мажи за најпаметниот, најперспективниот и најубавиот, но не го сака.

4. Секојдневно брои калории за да „носи“ туѓо тело.

5. Цел живот сонува да напише роман, но се плаши да го продолжи она што го почнала.

6. Секоја вечер има секс, но заради чувството на должност – никогаш и страст.

7. Живее со мажот во љубов, разбирање, љубезност, но го сонува комшијата.

8. Тоа е кога дететео постојано сака да си игра, а вие само сакате никој да не ве допира.

9. Тоа е како да сонувате кроасан за појадок, додека читате магазин, но место тоа „пикате“ инстант каша додека дремете на компјутер.

10. Секој ден сонувате дека се ќе се смени, а не правите ништо.

Е сето наведено е она што се нарекува неуспех.