Фотографиите од матурата на технолошкото училиште во Бања Лука станаа вирален хит благодарение на еден ученик кој носеше интересен „костим“ на матурската вечер.

Додека неговите соученици се дотерувале специјално за тој ден и ги избирале најдобрите костуми и фустани, еден ученик се одлучил за костим – Спајдермен.

Спајдермен, матурант, во поворка со својата придружба прошета низ центарот на градот и позираше со останатите пред училиштето.

Фотографиите ги објави порталот nezavisne.com, а многумина на социјалните мрежи признаа дека изгледа интересно.