Некои одат толку далекушто неможат да се смират додека не се осветат. Овие три хороскопски знаци најтешко лекуваат скршено срце.

Шкорпија

Припадниците на овој хороскопски знак се многу страствени љубовници.

Најтешко прифаќаат раскинување, особено ако партнерот ненадејно и на груб начин ги остави. Нивната прва реакција може да помине мирно, но потоа може да се петвори во бес и фрустрација, која може да прерасне во желба за освета.

Шкорпиите можат да бидат долго огорчени и лути поради раскинување, а во некои случаи тоа може да трае и со години. Желбата за освета е поведена од нивното срце, се додека конечно не најде повторно љубов и започне нова врска. Шкорпиите можат да бидат долго огорчени и љути.

Јарец

Јарците имаат потреба се да анализираат, како во професионалниот така и во приватниот живот. Сакаат да соединуваат коцкички бидејќи се добри логичари и пронаоѓање одговори. После прекин на врската повеќето Јарци започнуваат процес на самоизолација за да осознаат што лошо тргнало во врската, со што често се обвинуваат и себеси.

Меѓутоа кога ќе почуствуваат дека партнерот подеднакво е одговорен за раскинувањето, тогаш стануваат лути. Можат да развијат толку многу негативни емоции со што почнуваат да ја мразат личноста која до вчера ја сакале. На Јарците потребно им е подолго време да го прифатат раскинувањето и да се ослободат од бесот.

Вага

Припадниците на овој знак имаат потреба за рамнотежа и хармонија, затоа љубовното раскинување може да го поремети балансот во нивниот живот. Тоа е еден од причините зошто вагите тешко прифаќаат прекин на врската и стануваат вознемирени и лути.
Интересно е што иако во себе горат од бес, Вагите се преправаат дека продолжиле со својот живот и дека се е во ред. Склони се да манипулираат, продолжуваат да се јавуваат или смислуваат одредени игри во обиод да го вратат во својот живот.