Поминале пет години откако Пит Тауфатофуа ги запалил ОИ со свите изјави и со своето тело кое светело од масло со кое го намачкал телото. На годинешната Олимпијада 20121. Пит повторно се појавил и никого не изневерил.

Дечкото од Того сите го паметат од Рија 2016 година кога го носел знамето на својата земја на отварање на ОИ. Внимание кај публиката предизвикал поради традиционалната носија но и поради торзото кое сјаело од маслото со кое се намачкал.

Во исто издание се појавил и на Зимските ОИ во 2018. година каде што бил дел од натпрева во крос-кантри.

На годинашниве ОИ се појавил без маица, мамачкан со масло привлекувајќи повторно големо внимание.
На Твитер му благодареле на бога што повторно се појавил, пишувале дека го потсетуваат на намчкан Роналдо и дека на секого во животот потребен им е еден ваков Пит.

Пит е од Тонга, но по една силна бура ја загубил малата куќа во кое живеело неговото семејство. Тоа подоцна во животот го навело да работи со хуманитарните организации кои се анимаваат со бездомници, како и да биде вклучен во работењето на организациите кои се занимаваат со глобалното затоплување.

Значи намачкан, згоден и хуман? Потребно ли ви е повеќе?!