Стабилност, скромност, верност, разбирање. Партнер или пријател, во овие хороскопски знаци секогаш може да се најдете поддршка и да се потпрете на нив.

Рак

Скромни, цврсто стојат на земја и се прилагодлици. Искрените Ракови се многу добри пријатели бидејќи ќе ви кажат се во лице, но внимателно. Никогаш не глумат дека се среќни.

Јарец

Одговорноста е една од главните особини кои ги имаат луѓето родени во овој знак, а покрај тоа се многу мудри и трпеливи. Секогаш размислуваат рационални и не ги осудуваат другите. ДОбри  пријатели се и сакаат да помогнат.

Девица

Никогаш не се преправаат и не се фалат со работите кои ги имаат. Се трудат да соработуваат со луѓето и да се прилагодат, а секогаш ес тука да ги мотивираат пријателите.

Бик

Биковите исто така се многу стабилни. Многу искрено го изразуваат своето мислење и никогаш не даваат лажна надеж или ветување.