Потребни се три минути да се центрира автомобилот и само да се паркира.

Нелсон Гинто отсекогаш имал проблем да најде паркинг место за својот автомобил недалеку од неговата резиденција во Кавите, Филипини.

Се додека не дошол на идеја да го постави својот автомобил во тесен влезен простор.

Хондата застана, тесно, но го блокираше преминот на другите.

Затоа Гинто дошол на идеја да изгради рампа по која Хонда би се искачувала на доволна височина што луѓето би можеле да минуваат под неа.

Локалните власти утврдиле дека тој не прекршува никаков закон и му дозволиле да ја изгради градбата.

Нашол решение, но недостаток е што се е крајно комплицирано и трае околу 3 минути, погледнете сами: