Студија спроведена во САД покажа дека просечно лице (кое живее нешто повеќе од 70 години) спие една третина од својот живот поминува скоро 14 години од својот живот на работа, а околу седум години за чистење и одржување на лична хигиена.

Верувале или не, ние поминуваме три години пред ТВ-екранот, две години во телефонски разговори и „губиме“ цела година барајќи изгубени работи!

Поминуваме околу пет години во кујната, подготвувајќи храна и миејќи садови.

Возењето и сообраќајниот метеж ни „крадат“ на помеѓу три и четири години од животот