Ретроградниот Меркур конечно е зад нас … Оваа година ѕвездите искрено не мачеа. Сепак, сега кога ретрограден Меркур е конечно зад нас, како и бројни други негативни астролошки аспекти, време е да се подготвиме за нешто навистина необично.

Имено, на 21 јули започнува владеењето на лавот, односно влегувањето на Сонцето во знакот на лав и ни носи вистинска огнена летна енергија. Подготвени сме да го прифатиме и да ги ослободиме сите оние емоции што ги доживеавме во претходните 30 дена за време на владеењето на ракот.

Овен

Лавот го разгорува љубовниот оган во вашиот живот, драги овни. Ви носи вистинска забава, но и романтични искри кои можат да свртат сè. Следете ја интуицијата, оставете љубовта и страста да ве освојат. Овните кои се во врска, ќе имаат можност да внесат ново чувство на радост и инспирација во нивната врска.

Рак

Владеењето на лЛавот овој месец носи големо зајакнување на самодовербата. Бидете подготвени да ги ставите своите желби на врвот на вашата приоритетна листа. Пронајдете подлабока вредност во личноста што станувате и развиете посилно чувство за самостојност – затоа не ја пропуштајте оваа можност. Дозволете си нешто посебно и луксузно што ќе направи да се чувствувате фантастично. Вие заслужувате да бидете наградени.

Скорпија

Сонцето во лав овој месец носи вистинска магија во областа на кариерата и сликата за вашиот знак. Време е да заземете централна фаза на работа. Колегите ја препознаваат вашата истрајност и таленти, затоа искористете го ова дополнително внимание за да ја подобрите својата позиција. Ако сте сигурни во своите способности, можно е да постигнете големи професионални цели.