Баба на 104 годишна возраст  од Колумбија доби аплауз и овации од медицинскиот персонал откако по втор пат се опорави од коронавирусот.

Кармен Хернандез прв пат се заразила со ковид-19 во јуни 2020 година и се лекувала во дом за стари лица во Сан Хозе, каде живее 25 години.

Откако била вакцинирана во февруари, минатиот месец по втор пат се разболела од коронавирус пред да стекне имунитет и била примена на интензивна нега.

По 21-дневно лекување и борба против короната, Кармен конечно беше пуштена од болница.

Во моментот кога ја напушташе болницата како вистинска хероина со аплауз беше испратена