Не се вели залудно: Внимавај што посакуваш, може да ти се оствари.

Му се случило и на еден Британец кој по секоја цена сакал да знае со колку мажи имала секс неговата девојка.

„Двајцата имаме по 23 години, а на почетокот на врската ми рече дека мажите сакаат само девојки искусни во секс“, вели девојката и продолжува:

„Постојано ме прашуваше за бројот на партнери, и на крајот му попуштив и го излажав – му реков дека имав пред него четворица, иако навистина имав само едно момче пред него.

„Но, таа лага ми се врати како бумеранг, бидејќи се покажа дека тој исто така имал само една девојка, а мојата лага се претвори во голем проблем. Тој не престанува да зборува за тоа и ми призна дека голем проблем за него е фактот дека сум многу „поискусна“ од него “, објаснува таа

„Дали треба да му ја кажам вистината и ризикувам дека нема да верува во што и да кажам во иднина“,  е дилемата на оваа девојка

Одговорот кој го добила на страница за совети за врски е да ја каже вистината наместо да се преправа нешто што не е.

– Колку и да имавте сексуални партнери, вие одбравте да бидете со вашето момче. Ако сакате да му ги разјасните работите, кажете му ја вистината и зошто го излажавте, и тој сигурно, со текот на времето, ќе сфати дека може да ви верува.“