Морска сол, јаболка и слика на виножито: Овие работи повикуваат среќа и богатство во домот!

Прв совет е работата сегогаш започнете ја од лева страна кон десна.

Претрупан простор создава проблеми во комуникација и производи со лоши енергетски вибрации, но и премногу празен не е добар.

Прво, добро би било генерално да се исчисти и подготви станот или куќата. Но како, ако освен чистењето и уредувањето да се извлечат и максимално собрите енергетски вибрации? Еве неколку совети кои можат да ви помогнат...

Прв совет е работата сегогаш започнете ја од лева страна кон десна.

Просторот секогаш да го хармонизирате, бидејќи вашиот дом сте вие. Ако имате чуство дека вашиот простор ве "брка", тоа значи дека мора да го оплемените, развеселите со поставување на детали кои ве повикуваат да бидете во него. Просторот треба да ја разбуди желбата во нас и да се вратиме во него.

Премногу земјени бои во центар на домот, ве враќаат на случки од минатото и постојано се разговара за нив.

Во станот држете светилки од сол, обично се хималајска сол и свеќи.

Држете во станот камен содалит за правилна орјентација и продуктивен циклус.

Уредете ја влезната врата по Фенг шуи правила: Еве како добра енергија да влегува во вашиот дом:

Хималајската сол се користи за главоболка и мигрена, ја јакне концентрацијата, започнуваат по квалитетни односи. Солта се држи на под, а може да се истури и по ќошиња во просторијата.
Крупната морска сол ја собира негативната енергија. Може да се држи во станбена или работна просторија. Во стаклена тегла се става крупна морска сол и вода. Оставете ја да стои.

Јаболката држете ги во чинија ако сакате нови пријателства.

Симболи или слики на змај фенг шуи ги смета за господари на куќите од исток. Помагаат во кариера, но не треба да бидат во спална соба.

10 најголеми фенг шуи грешки: Поради нив нема позитивна енергија во вашиот дом.

Ѕидови од стакло или голми стаклени површини, ја поврзуваат природата и екстериерот, тука е потребно големо внимание. Премногу стакла предизвикуваат замор.

Слика од стар човек привлекува долговечност

Слика од водопад предвидува успешна кариера

Слики во пламени бои помагат да се потстрекне угледот

Слики од младо и зеленео дрво помага да се создаде богатство

Слики од феникс помага да се создаде широк пат во животот

Добро би било во домот да се има слика на виножито. Таа секогаш ги усреќува луѓето и нејзините седум убави бои значат волшебство, нов и поубав живот.

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари