Ако ви е здодевно со вашата работа и размислувате да ја смените кариерата, можеби ќе ви се допадне едно од овие необични занимања. Можеби ќе сфатите дека сте навистина подготвени за промена или може да видите колку сте среќни на моменталната работа.

Оценувачот на здив има задача да го процени таканаречениот „утрински здив“ или „здивот расипан од силни мириси“, како што се кафе, кромид и лук. На скала од еден до девет, се проценува кој здив е најлош.

Таквите луѓе обично работат за компании кои произведуваат низа производи за стоматолошка и орална нега (миење на устата, гуми за џвакање, итн.).

Проценувач на мирис под пазуви

Сметаме дека само името на оваа професија кажува се. Описот на работата вклучува проценка на мирисот под пазувите во сите ситуации кои вклучуваат потење и тестирање на различни дезодоранси, антиперспиранти и слични производи.

Прво, се проценува оригиналниот мирис што телото го исфрла преку потење, потоа се нанесува дезодоранс или некој друг агенс, а потоа се проценува мирисот или отсуството на мирис предизвикан од потење.

Супервизор за симулација на коса

Не, тоа не е уметничко име за производител на перика, но тоа е многу добро платена професија да црта коса во тродимензионален формат. Во светот на анимацијата, оваа професија е крајно барана.

Мобилен чистач за тоалети

Иако можеби не е најчудно во светот, секако е тешко затоа што бара работа со човечки измет на автопати, концерти и слични прилики во кои се користат подвижни тоалети. Вие самите сигурно сте ја виделе чистотата и / или ужасната нечистотија на таквите простори, па можете да замислите како изгледа да ги чистите овие тоалети.

Молзач на змии

За разлика од сличната, но помалку опасна работа за молзење крави, молзењето отровна змија е исклучително опасна, но ценета работа. Овие луѓе го исфрлаат отровот, кој се користи во производството на серум против каснување од змија.

Акушер за млечни крави

Акушер за млечни крави во суштина е специјализиран ветеринар задолжен за вештачко оплодување на кравите. Описот на работата вклучува рачна имплантација на сперматозоиди што е можно подлабоко во самата крава и е тесно поврзана со друга професија – мастурбатор на бикови.

Пливач на Антарктикот

Тестирање на човечка издржливост на температури на водата што обичните смртници не можат да ги издржат. Една од нив е Лин Кокс, која со години плива исклучиво во поларните мориња, како дел од студијата за реакцијата на човечкото тело на екстремен студ. Но, тоа не е се, бидејќи покрај сето тоа, треба да се борите и со поларни мечки.

Психолог и среќолог

Ова занимање може да личи на описот на работата на циркуски кловн, но нема никаква врска со тоа. Д -р Стивен Вилсон, овластен психолог и среќолог, ги учи луѓето како да се смеат. Во денешниот свет, во кој изгубивме контакт со себе, д -р Вилсон им помага на луѓето да влезат во себе и да ја пронајдат вистинската смеа и среќа. Смеењето е слично на она од детството, но ние го заборавивме – помага во релаксација и го отстранува стресот и знаците на стареење.

Тестер на тампони

Ја проверува моќта и јачината на апсорпцијата на конецот за тампон, во согласност со прописите на американската агенција ФДА. Се проверуваат сите големини на тампони, а едно лице може да ја провери исправноста за околу 125 тампони дневно.

Инспектор за чипс

Овие инспектори ги проверуваат чипсовите на подвижната лента за примероци што се изгорени, испукани или на кој било друг начин не ги исполнуваат стандардите за производство. Љубителите на чипс можеби им завидуваат за ваква работа, но ако треба да го правите четириесет часа неделно четириесет години, веруваме дека чипсот ќе го замразите за цел живот.

Дизајнер за облека за бебиња

За оние кои ја чекаат својата шанса во вистинскиот моден свет, создавањето облека за вашата омилена кукла Барби и за Кен е секако добро платен почеток. Планетарно популарната Барби е исклучително посветена на модата, токму поради целиот тим дизајнери кои се грижат за нејзиниот имиџ.