Многу Американци имаат сон да имаат партнер во животот од секоја американска држава, а таков е и примерот на  Метју Вурниг (24) кој решил да се потруди да направи потфат кој ќе го објави потоа на Инстаграм.

Метју преку Тиндер и Фејсбук договорил состаноци со 50 девојки од толку американски држави.

Тој ја започнал мисијата во јануари и досега минал 25.000 километри од неговата родна Монтана.

– Еве ме на половина пат во Делавер. Ова е 25-та девојка со која се сретнав. Одиме понатаму “, напиша Метју на Инстаграм во неделата.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Matthew Wurnig (@matthewwurnig)

Иако започнал да се забавува уште во јануари, Метју досега „излегол“ само со 25 девојки затоа што се заљубил во некои од нив на самиот почеток.

Тој вели дека не го планирал тоа, и дека сите се свесни за целта да излезат со него.

„Не им пречеше. Три се затрескаа во мене во иста вечер. Се совпаднав со две, но не можам да се откажам од мисијата и тие тоа го знаат. Па јас закочив. Со тие две, останав непланирано подолго. Имам чувство дека кога ќе ги завршам сите 50 состаноци, сепак ќе останам сам“ рече Метју, кого секој ден го следат сè поголем број луѓе на Инстаграм поради мисијата.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Matthew Wurnig (@matthewwurnig)