Дали некогаш сте помислиле дека занимањето на жената има врска со привлечноста? Според истражувањето на една страница, треба да бидеме свесни дека и професијата има врска со привлечноста.

Еве како се изјаснија мажите:

Модели / Телевизиски личности

„Жените кои работат во овој бизнис се многу барани. Бев несреќно оженет со тв личност три години, нејзините смени беа турбулентни, таа беше повеќе отсутна отколку дома“, се впечатоците на еден од анкетираните мажи.

„Мојата сопруга работеше на телевизија и мажите постојано ја бараа. Тоа беше страшно за мене, бидејќи не сакав да бидам љубоморен и имам проблеми со други мажи.

„Тешко е да се гледа кога некој што го сакаш е во постојана опасност од агресивни мажи кои ја гледаат на малите екрани“, вели друг.

Уметнички

„Мојата поранешна девојка е уметник. Кога разговаравме за живот и сериозна деловна активност, ми се чини дека таа не сака да прави ништо поисплатливо“, е исто така еден од споменатите одговори.

Докторка

„И јас и мојата поранешна сопруга сме лекари. Постојано се расправавме. Двајцата сме многу доминантни и не се снајдовме добро, иако многу се сакавме. Затоа си ветив дека повеќе нема да бидам со колешка. Мојата сегашна сопруга е терапевт и ми се допаѓа што ми дозволува да доминирам (освен кога станува збор за изгледот на домот). Јас сум многу среќен“, рече еден лекар.

Адвокатка

„Моето најлошо искуство е со адвокатка. Нивните големи очекувања едноставно ретко се совпаѓаат со моите. Тие бараат мажи кои не постојат, господари на Универзумот, богати луѓе со врски во судството и другите органи. Едноставно, на првиот состанок забележав дека не можам да помогнам во тоа “, рече еден од мажите.

Актерки

„И покрај тоа што е само работа и улога, јас навистина не можев да поднесам девојка да бакнува некој друг во филм. Би било непријатно за мене да гледам и ќе се чувствувам многу лошо “.

Стриптизерки

„Ја сакам интимноста, нешто што го споделуваме само ние двајца. Не сакам да ја делам мојата девојка со другите“, е еден од коментарите