Традиционалната униформа на келнерките во рестораните „Хутерс“ вклучуваше портокалова маичка со низок крој и кратки шорцеви, а сега веќе кратките шорцеви ги заменуваат со уште пократки црни.

„Ние им даваме можност на нашите келнерки да избираат помеѓу традиционални или нови униформи. Тие можат да изберат кој стил на шорцеви најмногу одговара на нивниот стил и лична слика”, велат од ресторанот, познат по своите бујни келнерки.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hooters Sanford (@hootersofsanford)

Некои келнерки се побуниле, бидејќи новите шорцеви не им го покриваат задникот.

„Ова не е она што се согласив да го носам пред една година кога се вработив“, рече келнерката Кристен Сонгер (22), студентка по медицина.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hooters Palm Bay (@hooterspalmbay)

Сепак, има келнерки кои се задоволни од новата униформа.

„Заработив многу повеќе во нов, пократок шорц“, рече друга на својот Тикток.

@gracie.herrick oop #fyp #hooters ♬ naughty wackus bonkus – king of bling