Рускиот астролог Павел Глоба тврди дека мај е месец на промени, особено кога станува збор за финансиите, и  тоа за овие тројца претставници на зодијакот…

Бик

Овој месец, ѕвездите се особено љубители на вас, затоа искористете го тоа мудро. Ако планирате да започнете приватна деловна активност, сега е вистинското време да го сторите тоа. Астролошките аспекти се одлични, вели астрологот. Може да очекувате добивка во готово или покачување што не сте го очекувале.

Скорпија

Венера во знакот на бик позитивно ќе влијае на сите лица родени во овој знак. Целиот напор што досега го вложивте ќе се исплати. Супервизорите ќе знаат да ја ценат вашата работа, па можете да се надевате на финансиско подобрување во средината на месецот. Ако планиравте да ја смените работата, сега е време. Можностите ќе се отворат сами.

Лав

Време е да се опуштите и да започнете да уживате. Сè што сте направиле досега конечно почнува да се исплати. Исто како и скорпиите, и лавовите имаат неверојатно успешен период.