Луксуз во чаша: Коктел Маргарита од 56.000 евра (Фото)

Овој пијалок е интересен начин на запросување на средна душ...

Еден лондонски ресторан креирал невероватна најскапа маргарита во свет, која чини 56.400 евра за само една чаша.

Кој ќе ја нарача, треба да зане дека до масата ја неси келнер во придружба на неколку телохранители, бидејќи во средина на коктелот се наоѓа блескав дијамант од 4,1 карат.

Најскапата маргаритка ја направил мексикански ресторан "Cantina Laredo", по повод Светскиот ден на маргаритките, кој ќе биде одбележан на 22 февруари.

Екстреагантниот коктел се состои од мешавина на два Blue Ribbon текили, кои чинат 2.250 евра од шише. Наместо лимета која стандардно оди со маргаритка, во коклтелот од 56.400 евра добивате сок од бел ананас и хибридна лимета.

Несекојдневен вкус допринесува и лимета од Австралија, позната како кавијар од лимета. Коктелот е украсен со цвет од ананас, во средина се дијамант.

"Многу е вложено во балансот на овие вкусови, а со дијамантот во средина, овој пијалок е интересен начин на запросување на средна душа" вели сопственикот на есторанот Дин Гинсберг.

Поврзани

Најнови вести

Коментари