Интервјуто на Хари Меган кај Опра Винфри создаде општ хаос и бура од коментари во Кралството, но лудилото оди и дотаму што луѓето навалиле на столиците на кои тие седеа за време на снимањето.

Кристофер Најт, актерот и сопственик на компанијата која ги произведува  објави дека плетените и багремови столици се продадени и веќе не се достапни за продажба дури ни онлајн.

– Во сензационалното интервју на Опра со принцот Хари и војвотката Меган, би помислиле дека мебелот воопшто не се забележува … дури и јас не мислев на тоа – напиша Најт на Фејсбук.

– Чест ми е што столиците од мојата колекција станаа седиште на најфасцинантните познати места во поновата историја. Се чини дека Меган и принцот Хари го кренаа брендот на начин на кој никој не очекуваше – изјави тој.

Сетот чини 554 долари, а интервјуто привлече голема публика со околу 17,1 милиони гледачи во неделата вечерта во САД и 11 милиони во Велика Британија следниот ден.

Иако производите на брендот често се појавуваат во филмови, реални ТВ-емисии и сегменти од интервјуа, портпаролот рече дека компанијата никогаш немала ваква популарност наеднаш.

За разлика од сите претходни, овој пат мебелот ја надмина облеката и стана дел од приказната – изјави портпаролот на компанијата. „Се чини дека сè што ќе каже, направи или допре кралскиот пар, привлекува интерес. Одговорот на социјалните мрежи беше огромен, но сепак сме изненадени од толку голем интерес“.