Кожата ја чисти, ја прави блескава и ги бриши брчките, а косата ја зајакнува, ја држи таму каде што и е местото (не на вашата четка) ја прави сјајна.

Наместо да фрлате куп пари на вештачки изгед, одете во кујна и земете – квасец. Доколку досега сте го користеле само во кујна, време да тоа да го променете.

Квасецот е многу повеќе од “она што го крева тестото“

Благодарение на витаминот Б кој изобилува, благотворно делува на нашата кожа и коса. Кожата ја чисти, ја прави блескава и ги бриши брчките, а косата ја зајакнува и ја прави сјајна.

За нормална кожа коцка квасец помешајте со три лажици топло млеко, нанестете на исчистена кожа и држете15 минути, и змиете го со мака вода.

За масна кожа една лажица кефир измешајте го со две лажици јогурт и додадете ¼ коцка свеж квасец. Нанесете го на чисто лице и држите 20 минути, потоа измиете го со топла вода

– За сува кожа половина коцка свеж квасец измешајте го со неколку лажици топло млеко, лажица мед и лажица брашно. Измешајте го додека не добиете хомогена смеса која ќе ја нанесете на чисто лице. Држете 20 минути, па измиете го лицето со вода.

Маската ставајте ја еденаш неделно до двапати и кожата ќе ви биде благодарна.