Оваа брачна двојка од Англија решила да купи стар автобус и да го претвори во дом. Успеале потполно да го прилагодат ентериерот на автобусот, па сега сите им се воодушевуваат на домот.

На проекто вредно работеле неколку месеци, а голема помош имале и од пријателите. Се почнало од желбата да го прошетаат светот. За да не плаќаат хотели, решиле да направат подвижна куќа.

Сите кои го виделе овој мал рај, кометираат дека изгледа подобро од многу куќи. Двојката на патувањата оди со своите деца, а друштво им прави и еден пес.
Инаку, тие максимално го искористиле секое делче од стариот училишен автобус, па така сега имаат се што им треба за живот. Имаат дневна, спална, кујна, купатило, но и простор за дружење.

Оваа двојка е вистински доказ за тоа дека со добра организација се може убаво да се „скоцка“ и дека за живот не е потреба куќа од 200 квадрати.

Во видеото погледнете како изгледа нивниот дом на четири тркала: