Живеете во голема заблуда:

Кулминација на сексот не е оргазмот!

Ако досега мислевте дека оргазмот е кулминација на сексуалниот однос, мораме да ви кажеме дека целиот живот сте биле во голема заблуда. Во продолжение прочитајте за што станува збор.

Ако досега мислевте дека оргазмот е кулминација на сексуалниот однос, мораме да ви кажеме дека целиот живот сте биле во голема заблуда. Во продолжение прочитајте за што станува збор.

Научниците откриле дека најдобриот дел од сексот е 48 часа после него, а се нарекува „постсексуален сјај".

Тоа е оној природен сјај со кој сјаете после сексуалниот однос. Тој подразбира љубов, задоволство и поврзаност со партнерот. Можат да го забележат сите луѓе, дури и оние кои не ви се толку блиски!

„Постсексуалниот сјај" е поврзан и со тоа колку сте среќни во вашата врска, бидејќи сексот ги поврзува партнерите, со оглед на тоа што за време на сексот се излачува окситоцин, хормон на среќа кој ја поттикнува интимноста.

Така, истражувањето покажало дека учесниците, кај кои задоволството после сексот било поголемо, генерално биле посреќни во врската или во бракот, на почетокот, но и на крајот од истражувањето.

Со други зборови, задоволството ги поврзува луѓето за време на сексот, но и после него

Поврзани

Најнови вести

Коментари