По пристигнувањето во Белград, хармоникашот живеел со сопругата кај нејзиниот вујко. Подоцна заминал во Америка да работи, а Дуња се преселила кај неговите родители

Босанецот Драган Стојковиќ луксузно го украсил својот дом во елитниот дел на Белград.

По пристигнувањето во Белград, хармоникашот живеел со сопругата кај нејзиниот вујко. Подоцна заминал во Америка да работи, а Дуња се преселила кај неговите родители.

Тој денес ја има една од највредните куќи на Бежанија Коса, а ентериерот е уреден по најнова мода.

На ѕидовите доминираат уметнички слики, но и семејни фотографии, мебелот е целиот од кожа и дрво, а Босанецот често на својот Инстаграм профил објавува фотографија од својот дом и повторно и повторно воодушевува.

Судејќи по фотографиите кои ги објавува на мрежите, Босанецот најголем дел од времето го поминува во дворот, каде висока бела ограда го штити од љубопитните погледи на минувачите.

Еднаш открил како може да ги пречека луѓето кои влегуваат во неговиот дом.

– Имам фини ракии, иако сам не ги произведувам. Обично драги луѓе и пријатели ми носат разни видови, само со најдобар квалитет. Значи нема ништо поубаво од нашата ракија. Има еднa посебенa што сакам да ја пијам, а се вика: „Кад jе таки случај“. Тоа е всушност наздравување. Кога има прослава, наздравуваме и велиме: „Кога jе така…“. Луѓето што ja пијат кај нас, знаe потоа да им го заплетка јазикот – рекол Драган, пишува Блиц.