Постојат бројни примери во кои кучињата покажаа дека ја заслужуваат титулата најдобар пријател на човекот, а последниот ни доаѓа од Турција.

Откако ѝсе слошило на сопственичката, брзата помош ја пренела во болница, а нејзиното милениче цело време трчало по возилото.

Тоа бил снимено преку прозорецот од  возилото, а кучето ја следело сопственичката сè до болницата и на крај ја чекало внатре.