Имотот Llwynywermod, во близина на Ландовери во Кармартеншир, бил купен од Војводството Корнвол во 2007 година за тогашниот принц Чарлс. Имотот со три спални и поранешна куќичка за кочии, се наоѓа на теренот на руинирана палата и гледа на селскиот парк од 18 век, кој опфаќа 40 хектари шума, јавува Би-Би-Си.

Бакингемската палата потврди дека кралот претходно оваа година го информирал Војводството дека планира да се откаже од закупот кога ќе истече ова лето. Llwynywermod служеше како дом на кралот и кралицата Камила за време на нивните посети на Велс, вклучително и за време на нивните годишни летни турнеи низ земјата.

По реновирањето во 2008 година, старите земјоделски објекти со центар во дворот беа претворени во угостителски единици. Според Телеграф, кралот плаќал кирија во Llwynywermod откако Војводството Корнвол преминало на принцот Вилијам по крунисувањето на неговиот татко.

Повикувајќи се на кралски извори, весникот пишува дека кралот останал „страствен“ за Велс, но одлучил да се откаже од имотот бидејќи е „малку веројатно“ дека ќе може да го користи на ист начин како кога беше принц од Велс. Пред да го преземе тронот, кралот редовно се гледал како шета во областа, а тој и кралицата биле опишани како „активни покровители“ во селото.