Веќе неколку дена се одвива авкцинација на населението. Отпрвин во Скопје, во А1 Арена Борис Трајковски,  апотоа и во други градови низ Македонија.

Компанијата Кожувчанка се погрижи да биде донатор на процесот со бесплатно ставање на своите производи на располагање на емдицинскиот перосонал и ваклцинираните. Кожувчанка се обрат и со порака:

– Многубројните донации низ годините ја ставаат Кожувчанка на прво место како најголем опшествено одговорен поборник, особено онаму каде е најпотребно.

Во последната година откако започна пандемијата, неизмерно поддржуваме голем број на клиники и Ковид центри насекаден во наша држава со негазираната природна изворска вода Изворска.
Особено ни е чест и гордост на нашата последна соработка со Министерството за здравство со кои направиме договор за донација на неограничена количина на Изворска за сите вакцинални пунктови во државата, вклучувајќи го и најголемиот вакцинален пункт во А1 Арената Борис Трајковски во Скопје.
Во овие тешки моменти нашата компанија несебично помагаше онаму каде што беше потребно, се радуваме што и во овие моменти на вакцинација и имунизација ќе го направеме истото.