Наставникот по англиски јазик Дамир Хусановиќ од Тузла стана вистинска сензација на интернет поради начинот на кој предава.

На својот Фејсбук профил тој објавува интересни видео снимки од основното училиште во кое предава, а истите бележат голем број реакции и исклучително позитивни коментари.

Хусановиќ на забавен начин ги учи децата – песните, танцот, глумата и играта се составен дел од редовната настава која ги воодушевува сите, особено учениците.

„Моите часови се класични и механички по сите методички стандарди. Она што понекогаш ги прави поинакви се љубовта, енергијата и бескрајната емпатија кон децата кои на своите малечки гради понекогаш ја носат целата тежина на босанскиот живот. Нашите родители најдобрите години ги поминале во војни, оковани со пушки по босанските брда. Ние имаме механизми со малку поинакви битки да го менуваме светот со добрина“, напишал наставникот на Фејсбук.