Кога имаат намера да ја изневерат сопругата, многу мажи и жени ги вадат венчалните прстени за да сокријат дека се во брак или да се обидат да си ја олеснат совеста. Ова може навидум да „функционира“ за кратко време, бидејќи за да имате чиста совест, единственото решение е да не се изневерува.

А, изневерувањето не е секогаш причината зошто дури и жените потајно ги вадат бурмите. За жените работите се малку поинакви.

Многу жени велат дека никогаш не би ги изневериле своите сопрузи, но сепак во некои ситуации тие не сакаат да ги вадат бурмите. Како што откриваат во признанијата, припадничките на понежниот пол го прават тоа дури и кога ќе бидат запрени од полиција, па затоа сакаат да избегнат да добијат казна за прекршок.

„Со малку шарм и без венчален прстен, можеш добро да поминеш без казна“, вели една жена на апликацијата „Виспер“.

Вадењето на венчалниот прстен е докажана женска тактика, дури и кога сакаат да добијат бесплатен пијалок, но и кога ќе побараат малку повеќе, безопасен флерт, а сепак без размислување да го изневерат својот сопруг.

„Понекогаш, кога сопругот не е околу, ја вадам бурмата и ги оставам мажите да ми се додворуваат затоа што тоа ми го крева егото. Иако, никогаш не би, но никогаш не би го изневерила сопругот “, ја откри својата мала тајна друга корисничка на Виспер.