По социјалните мрежи се споделува видео во кое се гледа како питбул напаѓа коњ. Но очигледно се преценил затоа што на крајот го извлече подебелиот крај.

Во видеото се гледа како коњот успева да го прегази кучето, а во еден момент и да го фрли неколку метри подалеку од себе побеснетото куче. Најинтересно од се е тоа дека во близина има уште еден пес, германски овчар, кој застана на страната на коњот, а се гледа и сопственикот на животните, кој пред крајот буквално едвај го влечка искршениот питбул.

Какви повреди добил не е познато, но дека доби лекција на животот не е спорно.