Сите бракови започнуваат во љубов и хармонија меѓутоа честопати еден од брачните партнери не е задоволен со секојдневието.

Според хороскопот, мажите родни во знакот на Водолија се најсклони кон развод. И барањето за развод најчесто не е поради неверство туку поради нивната желба за слобода.

Имено, пријателството и љубовта на Водолијата ѝ се подеднакво важни. Тие не се сентиментални ниту измамници во врската. Но, претпочитаат пријателство од трајни и обврзувачки заедници.

Честопати им е тешко да се одлучат за брак. Не се премногу страствени и не сакаат да се предадат докрај. Очекуваат партнерот да ги задоволи и да мисли на нивен начин.

Доколку сте во врска со Водолија тогаш не очекувајте мирен живот.  На почетокот ќе добиете многу внимание, а штом ќе помине возбудата, ќе си заминат од вас без најава, освен ако не сте доволно паметни за љубовта да ја претворите во пријателство.