Нес Чатрагел  од Тајланд успеал да изгуби 80 килограми и од многу дебел човек се претвори во слаб млад човек.

Тој објави неколку фотографии како изгледал како дебел, а потоа покажа како изгледа денес. Тој позираше и во панталоните што ги носел на почетокот на долгото патување до слабеење, што јасно докажува дека имал двојно поголема тежина.

Кога ослабел, успеал да се собере во едната ногавица на панталоните што ги имал додека бил дебел.

Тој откри дека паднал од 156 килограми на 75. Тој бил дебел уште од детството, а одлуката за слабеење ја донел поради зголемените тешкотии при одење и спиење.

Тој исфрлил од исхраната пржена храна, закуски и шеќер. Пешачел по час или два секој ден и така се подготвувал за поинтензивно вежбање.

– Секој треба да го избере она што најмногу му одговара од спортски активности, без разлика дали станува збор за возење велосипед, пешачење, трчање или вежбање во теретана. Исхраната е исто така важна, како и одлуката дали сакате да бидете во добра форма. Ги поддржувам сите оние кои сакаат да се справат со својата тежина. Физичкото здравје е многу важно – рече тој во една објава.