Дали има нешто што луѓето ширум светот чекаат повеќе од отворање границите и да одат на патувања, на летување, на море или да посетат пријатели?

Најверојатно не. Бидејќи повеќето земји во светот се затворени за туристи, поради пандемијата, сите само чекаат да се смири ситуацијата, за да можат да патуваат некаде.

Иако за Македонија се чини дека во 2021 година нема да бидат отворени границите, сепак некои земји како Грција бараат ковид пасош, односно вакцинирани или луѓе кои имаат имунитет, да може да патуваат.

А, како ќе изгледа пакувањето и поаѓањето за патување, кога ќе се отворат границите, видете на видеото

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daniel LaBelle (@daniellabelle1)