Како да се спасите од срцев напад за само е минута!

Лажиче лута пипер во прав треба да истурете во чаша вода и да ја дадете на пациент кој доживеал срцев напад... 

Дали сте знаеле дека можете да се спасите од срцев напад за само една минута со помош каенски лути пиперчиња (чили црвени) пиперчиња?

Потрудете се барем едно чили пиперче да имате во кујна бидејќи никогаш не знаете кога ќе ви затреба.

Американскиот стручњак др. Кристофер не загубил ни еден пациент поради срцев напад во својата кариера долга 35 години. Тоа е затоа што им дава на своите пациенти шоља чај од чили пиперче додека се сеуште при свест.

Чили лутите пиперчиња помагаат при срцев напад затоа што имаат дури 90.000 Сковил (луто) на скалата за лутина. Лажиче лута пипер во прав треба да истурете во чаша вода и да ја дадете на пациент кој доживеал срцев напад во момент додека се сеуште при свест и дишат.

Доколку личноста е без свест, потребно е да му ставите неколку капки екстрат од луто по јазикот на пациентот. Тоа ќе го зголеми пулсот со што крвта ќе ги распореди во сите делови во организмот, балансирајќи ја циркулациајата која помага срцето да се опорави.

Еве што е потребно за правење лек во случај на срцев напад.

- каленска (чили) пиперка во прав
- неколку свежи каленски пиперчиња
- 50% алкохол (може и вотка)
- стаклено шише од 1 литар
- ракавици

Подготовка:

Веднаш ставете ракавици бидејќи се многи лути пиперчињата.

Шишето треба да биде една четвртина со лутото пиперче во прав и залејте го со алкохолот колку да го покрие.

Смелете неколку свжи пиперчиња (3-4) и додадете алкохол колку сместата да поприми текстура на сос.

Целата смеса треба да изнесува е ¾ во шишето, а потоа дополнете го со алкохол до врвот и затворете го. Оставете го да стои еден месец. Содржината во шишето повремено протресувајте ја во тек на денот. После еден месец процедете ја соржината со помош на газа и чувајте ја на темно место или темно шише.

Доколку сакате појака тинктура, процедете ја после три месеци. Сместа не се расипува и можете да ја чувате колку што сакате.

Примена:

5 – 10 капки тинктура давајте му на својот пациент кој доживеал срцев напад или мозочен удар. После пет минути додадете му уште 5 -10 капки. Повторувајте го процесот додека состојбата на пациентот не се подобри.
Ако пациентот не при свест, ставете му 1-3 капки под јазикот и започнете ја реанимацијата (масажа на срцето врз градниот кош и дишење уста на уста). Процесот повторувајте го на секои 5 минути додека состојбата на пациентот не се подобри.

Здравствени погодности од кајанскоти луто пиперче:

- Антифугални својства
- Поволно делуваат на дигистивниот систем стимулира производство на желудечни сокови и ослободува од гасови.
- Антиканцерогени својства, особено кај рак на плуќата, мигрена, симптоми на грип. алергја, дебелеење, забоболка и артритис
- Содржи бројни различни нутрити вклучувајќи калциум, цинк, селен, магнезиум, но и витамин А и Ц.

Подгответе го овој лек и чувајте го при рака и никогаш нема да морате да стравувате од срцев удар.

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари