Како да ја дознаете секоја шифра на Гугл, Инстаграм, Фејсбук…

Доколку сте единствената личност која го користи лаптопот или компјутерот, може да е случај да го пуштате пребарувачот да ги памети сите ваши лозинки. Доколку е така, веројатно повеќето шифри и сте ги заборавиле и никогаш не би можеле да влезете вов ашите налози од туѓи уреди.

Постои просто, а генијално решение за тоа – во полето каде ја пишувате шифрата, кликнете со десно копче на глувчето и изберете ја опцијата "inspect element". Од долниот дел на екранот ќе ви се појави прозорец, а се што е потребно е зборот "password" го смените со зборот "text",како што прикажува снимката. Ова важи како за вашите, така и за туѓите запомнети лозинки.

Немојте да ги барате туѓите лозинки затоа што тоа претставува кршење на приватноста.

Откријте и кој ја одбил вашата понуда за пријателство на Фејсбук

Добивањето пријателство на Фејсбук истовремено може да биде забавно и лошо искуство, но сега постои опција да видете кој ја одбил вашата покана за пријателство на оваа социјална мрежа.

Ова е едноставен начин да ги видите сите луѓе во историјата на Фејсбук кои одлучиле дека не сакаат да бидете пријатели онлајн (а веројатно и во живо).

Потребни се помалку од 60 секунди за да го направите тоа, а се чини дека постојат многу луѓе кои се навистина заинтригирани за тоа кој ја одбил нивната понуда за пријателство. За да го направите тоа следете ги овие чекори:

1. отворете го Facebook (во пребарувач, а не апликацијата)

2. Кликнете на прозорчето за прифаќање/одбивање пријатели

3. изберете view all во менито

4. кликнете на „view sent requests"

Поврзани

Најнови вести

Коментари