Кај нас за промена на името, кај нив ЖЕЖОК референдум

Жените од едно село во близина на Барселона се изборија да можат топлес да одат на јавен базен.Жените од селото Ламетља дел Ваљас изгласаа со 61 отсто дека на базен може да доаѓаат во топлес.Право на глас имаа жените постари од 16 години, а од нив 379 излегоа на гласање.Гласањето го организира локалната Каталонија.

Поврзани

Најнови вести

Коментари