Овој јуни започнува нов циклус на Венера и Марс, кога двете планети ќе се спојат во огнениот знак лав, а тоа значи дека се воспоставуваат нови љубовни сојузи, како и финансиски и деловни врски кои се поврзани со сферата на шоу-бизнисот и креативноста. Но, главната сфера на влијанието на Венера и Марс, се разбира, ќе биде појавата на романтични врски, бидејќи овие две планети астролошки ги симболизираат машката и женсската страст. Исто така, Венера која е во знакот на лав, како и Марс, ќе ја зголемат сексуалната привлечност, давајќи апсолутно ирационални и во исто време магнетни врски.

Главниот пикантен детал е дека Црната Месечина е во лав до октомври, што симболизира искушение, сексуалност, скандал и авантура. Веројатно, врските ќе бидат луди и страсни, донекаде забранети и фатални.

Најмногу љубовни авантури ќе има во животот на знаците кои се прецизно поврзани со Венера и Марс во Лав, а тоа се: лав,  овен, скорпија, вага и бик.

Овен

Спојот на Марс и Венера се случува во вашиот љубовен сектор, додека вашата планета Марс е таа што укажува дека буквално ќе се втурнете во некаква романса, заљубување и запознавање. Венера го симболизира вашиот партнер, што значи дека ќе бидете во врска со некој шармантен, убав, бистар… партнер. Можеби оваа личност ќе има силни и страсни комуникациски вештини, сепак, што ќе ве направи среќни.

Бик

Спојот на Марс и Венера се случува во вашиот сектор, што значи дека би можеле да имате афера со личност со која ќе ве запознаат роднините или едноставно да живеете во близина. Оваа личност ќе биде многу активна и наметлива, желна за слатки зборови и убави гестови. Ќе имате многу сензуалност, но бидејќи Марс владее со вашиот сектор на тајни, тешко дека ќе сакате да ја откриете оваа врска во јуни. Можете исто така да започнете нов циклус на домување. На пример, можете да се преселите кај вашиот партнер. Ако сега одлучувате за прашањето за местото на живеење, тогаш тоа ќе биде тесно поврзано со вашата врска.

Вага

Спојот на Марс и Венера кај вас значи дека може да имате романтична врска со некој од вашите пријатели или тоа да биде класична канцелариска романса. Дополнително, може да се појави врска на место каде што се собираат некои групи луѓе или истомисленици според нивните интереси. Партнерот ќе биде бистар, активен, а може да има и скандал во вашата врска поради фактот што во некоја фаза врската би можела да стане јавна и да добие публицитет.

Скорпија

Спојот на Марс и Венера во знакот на скорпија значи дека можете да имате класична романса со некој поврзан со вашата професија. На пример, може да се сретнете за време на некој креативен настан поврзан со работа или патување. Се разбира, врската ќе биде јавна и веднаш ќе добие публицитет. Во јуни ве очекуваат убави нешта, а можно е партнерот да ви подари убав, по малку и необичен подарок.

Водолија

Спојот на Марс и Венера кај вас  значи дека вашите постоечки врски би можеле да добијат неочекуван успех или да дознаете некои скандалозни детали од приватниот живот на вашиот партнер. За осамените водолии, спојот на Венера и Марс ќе донесе живописна романса, а може да биде живописна и филмска, како од француските филмови. Вашиот партнер може да биде склон кон играње, флертување, можеби на некој начин дури и неговото однесување може да изгледа премногу вештачко. Но, во овие елементи на заведување и романтика ќе најдете голема инспирација!