Како пандемија на коронавирус не беше доволна, пред нас е трета светска војна, трет анархист и катастрофа која би можела да го уништи човештвото.

Имено, францускиот лекар и астролог Најкл де Нострадамус, познат како Нострадамус, успеал да предвиди некои клучни моменти во историјата на човештвото како што се нападите во Њујорк на 11. септември, успонот на Адолф Хитлер, голем пожар во Лондон, откритието на Луј Пстер, две светски војни, нуклеарните експлозии на Херошима и Нагасаки, слетивање на Месечината…

Умрел 1.566. година, а неговата книга “Претскажувања“ е најпозната книга која е една од најпечатенаите.

Боби Шејлер, британски стручњак кои ги проучува претскажувањето на Нострадамус, и кои се појавуваат во документарец за познатиот претскажувач, рекол за “The Sun” дека третиот “анархист“ највероватно веќе е на Земјата.

Што предвидел Нострадамус.

Дури и метеоролог знае дека во Бтитанија ќе биде влажна, но Нострадамус отишол чекор понатаму со што предвидел разорна поплава.

– Нострадамус зборувал дека “Тресењето на земјата на островот Свети Георгие, ќе се случи војна, а Велика Британика ќе биде “поплавена, новата лига на Аусонија ќе завојува“ – вели Шејлер. Настан кој би можел да доведе до изумирање би требал да се случи на 10 мај, но научниците неможат да одредат која година.

Во документарецот се споменува дека првиот таков значаен потрес би можел да се случи и во Холивуд со што неколку ноќи земјата ќе се тресе во “модерниот Мемфист“.

– Владите мора да се подготват – советува Шејлер.

Иако повеќето од луѓето, анархистот како библиска личност која му се спротивставува на Исус Христо, Нострадамус тој израз го користел за геноцидните водачи.

– Анархисти, спрема дефиницијата на Нострадамус, се големите водачи, како што тоа биле Хитлер и Наполеон…

Следната светска војна ќе биде далеку полоша од предходните две, ако му се верува на Нострадамус.

– Мислам дека следните неколку години, сигурно во овој век, би можела да започне Трета светска војна. Нострадамус вели дека тоа ќе биде масовна долга војна, од 25 до 29 години, после тоа ќе следат помалку војни – вели Шејлер.

Во врезиите на Нострадамус често се вклучувале страшни настани кои доаѓаа од космосот. Боби Шејлер мисли дека тој предвидел масовен соларен факел, кој ќе ги оневозможат нашите електронски системи.

– При полна дневна светлина чудовиште ќе се појави од сонцето – навел Нострадамус во своите текстови.

– Ова би можело да значи дека нешто ќе се случи со нашата електронска технологија.

Но не се сите претскажувања лоши. Иако Нострадамус се смета за пророк на пропаста, некогаш знае да предвидува и добри вести. Но прво мора да поминеме низ катастрофи. Кога ќе престанеме да се конфронтираме, ќе следаи мир.

– На крајот на светската војна ќе настапи Сатурн, кој ќе означи илјадагодишен мир – вели Шајлер.