Дејвид Роден од Мичиген имал само 15 години кога веќе достигнал 150 килограми. Од само познати причини за него, за сè што лошо доживеал во животот, тој нашол утеха во газираните пијалоци и брзата храна, односно хамбургерите.

Јадел 5 хамбургери дневно, а денот не можел да помине без најмалку 15, понекогаш 20 лименки газиран сок.

На 18-годишна возраст имал 200 килограми и бил зависник од сокови и брза храна.

„Ако не пиев нешто газирано, ќе станев многу нервозен и раздразлив во рок од 15-20 минути. „Бев свесен дека сум зависник, но немав волја и сила да се решам“, признава Дејвид.

Животот на ова момче се променил кога тој почнал да има аритмии и огромен притисок секој ден. Еднаш престојувал во болницата неколку дена бидејќи немало можност неговото тело да се смири од толку многу кофеин и маснотии во телото.

„Едноставно, тогаш го забележав. Ги исфрлив сите лименки од дома, дури и оние што си ги скрив од себе. Почнав да вежбам, да одам и најдоброто започна кога почнав да веслам. Малку по малку, маснотиите се стопија. „После една година ослабев 55 килограми, а потоа уште 25. Се подобрувам“, вели Дејвид, чија трансформација може да ја видите на видеото