Имено, при реновирањето на кујната наишле на огромна дупка под подот на кујната, а по ископувањето се испоставило дека станува збор за бунар длабок пет метри кој датира од 18 век. Решиле бунарот да го направат дел од нивниот дом, а тиктокерот го документирал целиот процес и на тој начин собрал милиони прегледи на платформата.

@mortylad Our journey so far 🎉 #welltok #hiddenwell #kitchenfeature #kitchenrenovation #welltok #homerenovation #hiddenroom #wishingwell #excavation #oldwell #walkonwell #englishhistory #unexpectedfind #oldhousefinds #secrettunnel #bunker #abandoned #oldbottle ♬ A Day in My Life – Soft boy

„Пред нешто повеќе од еден месец наидовме на нешто апсолутно неверојатно под подот на нашата кујна“, рече тиктокерот, додавајќи: „Не ни знаевме дека последните 20 години одиме по бунар стар 300 години “.

„Додека отстранувавме дел од песокот, наидовме на навистина чудна мешавина од чакал на едно место. По истрагата, се покажа дека е шуплива и полна со вода“, објасни тој.

Се посомневал дека има истекување и продолжил да копа, што само довело до повеќе вода, а потоа наишол на ѕид од тули, а потоа бил речиси сигурен дека дошол до изворот на водата во куќата. Во тој момент донел одлука да го постави во новата кујна.

@mortylad 🎉The day has finally come! 🎉 Big thank you to dio-met for supplying and fitting our glass 🥰 #welltok #hiddenwell #kitchenfeature #kitchenrenovation #homerenovation #hiddenroom #wishingwell #excavation #oldwell #walkonwell #englishhistory #unexpectedfind #oldhousefinds #secrettunnel #bunker #abandoned #oldbottle #oldbottles ♬ Moonlight – Villano

За да го направи ова, тој морал да го доведе бунарот на ниво со подот, потоа постојано морал да го цеди бунарот додека се наполнил со вода и да сфати како да ги спушти и подигне кофите во и надвор од бунарот, и на крајот одлучил да го направи тоа со макари.

Конечниот план бил бунарот да се опреми со проѕирна покривка и со тоа да стане глетка која сигурно ќе ги воодушеви гостите, а објави и видео од големото откривање на конечниот изглед на бунарот.