Музичката сцена во регионот години после загинувањето на Тоше Проески неможе да се помири со неговото прерано заминување, сега испливала снимка која настанала само неколку час пред оваа несреќа.

Тој 16. октомври 2007 година во целиот регион завладеа молк, на веста дека загинал Тоше. Тој настрадал во сообраќајна несреќа кај Нова Градишка. Сите биле шокирани од оваа информација, бидејќи само неколку часа пред кобната несреќа во една емисија на водителката и ветил дека ќе се чува и со неа разменил емотивни, пријателски зборови. Подоцна ќе се испостави дека е последен.

– Знаеш колку те сакам, злато мое да ми се чуваш – му рекла на Тоше а потоа силно го прегрнала.
Неколку часа после оваа снимка, на Балканот одекнале страшни вести. Тоше го загубил животот во сообраќајна несреќата.

Видео…

@laki061

#тошепроески #тоше #toseproeski #tose #macedoniatiktok #македонија #macedonia #makedonija

♬ original sound – Laki Ognjanoski