Долгоочекуваното интервју на принцот Хари и Меган Маркл со Опра Винфри конечно ќе го види светлото на денот, а објавен е и првиот трејлер, од кој може да се види дека веднаш станува јасно дека ниту една тема не е забранета.

Во краткото видео, Опра директно ја прашува Меган дали има „пресвртна точка“ што довела до повлекување на двојката од кралското семејство во јануари 2020 година. Иако одговорот на Меган не е прикажан, во друг исечок Хари вели дека најголема мака му  е што „историјата не се повторува“ мислејќи на неговата покојна мајка, принцезата Дијана, чии конфликти со кралското семејство честопати беа објавувани во јавноста.

Хари и Меган се прикажани како се држат за раце додека Хари вели дека е среќен што ја има поддршката на Меган, имајќи предвид дека неговата мајка ги минала сите борби самата.

„Знаете, навистина ми олесна и среќен сум што седам тука и разговарам со вас и со мојата сопруга, бидејќи не можам да замислам како и беше на мајка ми кога требаше да го помине целиот овој процес самостојно , пред многу години. Неверојатно ни е тешко, но барем се имаме “, рече Хари.

„Рековте некои шокантни работи“, рече Опра најавувајќи интервју со шокантни информации за кралското семејство.

Премиерата ќе се емитува на 7 март. Меган и Хари ќе разговараат за нивната одлука да го напуштат кралското семејство, нивниот брак, филантропските потфати и начинот на кој тие управуваат во животот под силен притисок на јавноста.