„Мака ми е од родители кои се обдиуваат да им се мешаат во работата на наставниците„, рекла Алиса Пиро, додека држела онлајн час.

Пиро предава во едно средно училиште во Калифорнија и била бесна затоа што родителите повторно негодувале заради квалитетот на наставата на далечина.

„Ако твоите родители сакаат да зброуваме за нивната работа и моето мислење за нивната професија многу би сакала, но ако сакаат да дојдат и да зборуваат за тоа како добро не си ја вршам мојата работа само нека се осудат да ме нападна“, викала Пиро.

И додека многумина ја разбираат и поддржуваат училиштето во кое работи ја осудило нејзината постапка.